Waterkers salade met feta en amandelen

Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of als lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.

Waterkers salade met feta en amandelen

Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.

Waterkers, of ook wel watercress of cresson genaamd, is niet heel bekend in Nederland. Helaas want het is ontzettend lekker. Waterkers is peperig en daarom erg geschikt als basis voor een salade of om je broodje wat extra pit en rauwkost mee te geven. Waterkers is familie van de radijs en de mosterd en dat proef je ook zeker. Waterkers wordt in Nederland vaak rauw gegeten, maar er zijn ook genoeg warme bereidingen van de waterkers te bedenken. Zoals bijvoorbeeld de waterkers soep of waterkers stamppot.

Rauwkost salade

Deze waterkers salade is gelijk ook een heerlijke rauwkost salade. Door de rauwe wortel, de komkommer, de pittige waterkers en de geroosterde amandelen is het een heerlijke knapperige salade. Zorg wel dat je de komkommer en met name ook de wortel in heel dunne plakjes snijd, anders moet je wel heel erg je best doen met kauwen. Goede dunne plakjes kun je het beste met een mandoline snijden of in de keukenmachine. Heb je deze niet? Probeer het dan met de kaasschaaf of met een dunschiller, maar pas goed op voor je vingers. Naast deze salade van waterkers is ook deze rauwkost salade van rammenas en wortel zeker het proberen waard.

* Dit bericht bevat een affiliate link.

Waterkers salade met feta en amandelen

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 20 minuten

Ingredients

  • 100 gram waterkers
  • 150 gram feta
  • 2 middelgrote wortels
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels amandelen zonder vlies
  • 1 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel honing

Instructions

1

Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

2

Was de waterkers zo nodig.

3

Maak van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en de honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.

4

Was de wortel en de komkommer en snijd beide in dunne plakjes. Kan ook met een mandoline of keukenmachine.

5

Snijd de feta in kleine stukjes en meng door de dressing.

6

Meng de waterkers, de wortelplakjes, de komkommer plakjes en de dressing goed door elkaar in een ondiepe salade schaal.

7

Hak de amandelen grof en strooi over de salade.

8

Serveer de waterkers salade.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.