Ontbijt/ Recepten

Volkoren spelt pancakes

Volkoren spelt pancakes. Een heerlijk zondag ochtend ontbijt met een gezonde twist. Door het gebruik van volkoren speltmeel net wat voedzamer dan gewone pancakes. Als je nog pancakes over hebt ook nog lekker om koud te eten tijdens de lunch.

Deze zondag geen taart , cake of koekjes, maar een lekker ontbijtje! Pannenkoeken zijn lekker, maar volkoren spelt pancakes zijn lekkerder en geven je echt dat zondagochtendontbijt gevoel. Daarnaast vind ik het erg leuk om te maken en zien ze er zo heerlijk uit. Om het toch een beetje gezond te houden heb ik volkoren speltmeel gebruikt, zodat je er even op vooruit kunt. Met beleg kan je het ook zo gek maken als je zelf wilt. Honing, jam, stroop of gewoon toch lekker suiker. Ook lekker als frisse tegenhanger van de spelt pancakes  is een fruit salade van fruit wat je in huis hebt.

Volkoren spelt pancakes

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr volkoren speltmeel
  • 50 gr speltbloem
  • 6 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder

Instructies

1

Splits de eieren en vang het eigeel en het eiwit in aparte kommen op.

2

Klop het eigeel en de karnemelk kort met een mixer of garde.

3

Zeef het meel en de bloem en meng met het bakpoeder.

4

Voeg het meel met bakpoeder geleidelijk toe aan het eigeel mengsel en mix het tot een egaal beslag.

5

Voeg de kaneel en het zout toe.

6

Klop de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije schaal.

7

Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het beslag.

8

Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur.

9

Maak met een lepel drie gelijke hoopjes beslag in de pan wanneer de olie op temperatuur is.

10

Draai de drie pancakes om wanneer de onderkant mooi bruin is.

11

Herhaal dit tot het beslag op is.

Opmerkingen

Pancakes zijn ook heerlijk om koud te eten of een dag te bewaren.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anne
    9 oktober 2016 at 14:45

    Oh heerlijk, ziet er echt goed uit en ik zie steeds meer recepten met karnemelk voorbij komen. Ik wil dat ook gaan proberen (ben zelf niet zo’n karnemelkfan).

    • Reply
      Anna
      10 oktober 2016 at 07:50

      Je proeft uiteindelijk helemaal niks van de karnemelk en het wordt er wel luchtiger door:)

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.