Kerst/ Soep/ sous vide

Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

Soep van zoete aardappel, wortel en kokos. Een gezonde, vegetarische en veganistische soep die sous vide is gegaard. Heerlijk als voorgerecht, tussengerecht of als lichte maaltijd.

Deze soep van zoete aardappel, wortel en kokos is in zijn geheel in de sous vide gegaard. Erg makkelijk en zo ontzettend lekker. De zoete aardappel heb ik samen met de wortel, de kokosmelk, de groentebouillon, het pepertje en de gember gevaccumeert en gedurende 1 uur op 84 graden laten garen. Door deze langzame garing op lage temperatuur zijn de smaken goed ingetrokken en is de kleur nog  prachtig fel. Daarna is het alleen nog een kwestie van pureren met de blender of staafmixer en garneren met gebakken champignons en koriander. Als je nou niet van koriander houdt gebruik je peterselie. Deze vegetarische soep van zoete aardappel, wortel en kokos is een combinatie van heerlijke zoete en pittige smaken. Daarnaast is het een feestje op je bord. Een ideaal vegetarisch én veganistisch voorgerecht of tussengerecht voor bijvoorbeeld het kerst diner. Mocht je meer willen weten over sous vide koken, dan raad ik je aan dit artikel te lezen.

Heb je nou (nog) geen sous vide maar wil je deze soep van zoete aardappel, wortel en kokos wel graag maken? Laat dan alle ingrediënten gedurende 30 minuten zachtjes in de groentenbouillon koken alvorens de soep te pureren.

Op zoek naar meer sous vide groenten bereidingen? Probeer dan ook eens deze sous vide gegaarde rode kool met balsamico.

Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

By Anna Kaptein Serves: 1 liter
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 1 uur Total Time: 1 uur 15 minuten

Ingredients

  • 450 gram zoete aardappel (geschild)
  • 200 gram wortel
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm geschilde gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • 10 gram verse koriander of peterselie

Instructions

1

Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.

2

Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen.

3

Schil de zoete aardappels en de wortels en snijd in grove stukken.

4

Pel de ui en de knoflook en snipper grof.

5

Snijd het rode pepertje door midden en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgen in reepjes.

6

Schil de gember en snijd in dunne plakjes.

7

Verdeel de ingrediënten over twee vacuüm- of hersluitbare diepvries zakken. Probeer de ingrediënten in één redelijk dunne laag te houden, zodat alles gelijkmatig kan garen.

8

Verdeel als laatste de kokosmelk en de groentebouillon over de zakken. Pas op dat het er niet allemaal weer uitloopt, dus vraag zo nodig even iemand om de zakken voor je vast te houden als je ze vult.

9

Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Let wel op dat de vaccumeermachine hoger staat dan de zak met ingrediënten, omdat je met vloeibare ingrediënten werkt. Anders loopt alles er gelijk weer uit.

10

Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet.

11

Stel de timer in op 1 uur.

12

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en hak de koriander of peterselie fijn.

13

Zet een koekenpan met één eetlepel zonnebloemolie op redelijk hoog vuur en bak de champignons in 7 - 10 minuten gaar. Schud of schep ze regelmatig om en breng op smaak met zout en peper.

14

Haal na één uur de zakken uit het waterbad en giet de inhoud ervan in een blender. Maal de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.

15

Garneer met de gebakken champignons en de koriander of peterselie.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.