Salade met geroosterde groene asperges

Een groene salade met geroosterde groene asperges. De lente op je bord! Een heerlijke en frisse salade die je goed kan eten als lichte maaltijd of lunch.

Salade met geroosterde groene asperges

Een groene salade met geroosterde groene asperges, kropsla, tomaatjes, Parmezaanse kaas en ei. De lente op je bord! Een heerlijke frisse salade die je goed kan eten als lichte maaltijd of lunch.

De omslag van winter naar lente kan vaak zomaar ineens gebeuren als het zonnetje heerlijk begint te schijnen en de dagen weer langer worden. Ook qua seizoensgroenten is de overgang van winter naar lente erg goed merkbaar. De wintergroenten maken opeens plaats voor heerlijke lente groenten zoals natuurlijk de asperges. Zowel groene asperges als witte asperges zijn bij mij favoriet. Beide prachtige groenten die redelijk verschillende bereidingen kennen maar die allebei heerlijk én uniek zijn.

Asperge bereidingen

Bij witte asperges kies je vaak voor een klassieke bereiding waarbij je de asperges kookt of zoals in dit artikel in de sous vide gaart (wat mij betreft echt de aller lekkerste manier voor witte asperges!). Ook kun je witte asperges heel goed in zilverfolie stomen in de oven, zoals in dit recept van witte asperges in folie. Bij groene asperges is het juist erg lekker om ze te grillen of te roosteren, zoals in deze salade met geroosterde groene asperges. Dit kan zowel in de oven (lekker makkelijk!) als in de grillpan of op de BBQ.

Salade met geroosterde groene asperges

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 700 gram verse groene asperges
  • 1 krop sla
  • 3 eieren
  • 12 cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel honing
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels geraspte citroenschil

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af.

3

Maak een marinade van het citroenrasp, 1 eetlepel olijfolie , peper en zout en het halve uitgeperste knoflooktentje.

4

Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de marinade.

5

Rooster de asperges in 15 - 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen.

6

Kook ondertussen de eieren zacht in 7 a 8 minuten.

7

Pluk de sla, was deze goed en scheur in kleinere repen.

8

Maak een dressing van de overgebleven 3 eetlepels olijfolie, de andere helft van de uitgeperste knoflook, de honing en de azijn.

9

Was de cherrytomaatjes en snijd door midden.

10

Pel de eieren en snijd in partjes.

11

Pak een ondiepe salade schaal en verdeel hierover de salade, de asperges, de partjes ei en de tomaatjes.

12

Besprenkel met de dressing.

13

Schaaf als laatste de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf eroverheen.

14

Serveer de salade met geroosterde groene asperges.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.