Rode kool inmaken zoetzuur

Rode kool inmaken zoetzuur. Een heerlijke manier en recept om rode kool te wecken of in te leggen.

Rode kool inmaken zoetzuur

Bij rode kool inmaken zoetzuur zal je je wellicht afvragen of dat lekker is en waar je dat goed bij kunt eten. Je ziet namelijk niet zo heel vaak dat rode kool op deze manier wordt ingemaakt. Meestal wordt rode kool namelijk ingemaakt met appeltjes, waardoor het lekker zoet is. Maar door de rode kool in te maken met zoetzuur krijg je heerlijk frisse en knapperige reepjes van rode kool. Deze rode kool pickles vind ik heerlijk om te eten op een broodje, bij warme gerechten of door een salade. Als bijkomend voordeel ziet het er ook prachtig uit. Om zelf te gaan wecken heb je ook relatief weinig spullen nodig. Namelijk alleen weckpotten (je kunt ook lege jampotten recyclen), een grote pan met kokend water en een weck tang zoals deze.

Naast zoetzure ingemaakte rode kool maak ik ook regelmatig deze zoetzure ingemaakte bietjes of deze zoetzure ingemaakte komkommer.

Benodigde keuken materialen:
Weckpotten
Wecktang
– Grote pan met water


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Rode kool inmaken zoetzuur

By Anna Kaptein Serves: 1 grote pot of twee kleinere
Prep Time: 1 nacht Cooking Time: 30 minuten Total Time: 1 nacht en 30 minuten

Ingredients

  • 1 rode kool
  • 500 ml rode wijnazijn
  • 500 ml water
  • 150 gram suiker
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 ster anijs
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepels zout om nacht in te trekken
  • 1 grote weckpot of twee kleinere

Instructions

1

Verwijder de twee buitenste bladeren en gebruik die niet.

2

Snijd de rode kool in kwarten en verwijder de harde kern.

3

Snijd de rode kool vervolgens in heel dunne reepjes (kan ook in de keukenmachine) en doe ze in een grote kom. Bestrooi met 3 eetlepels zout en laat zo lang mogelijk, het liefste de hele nacht, intrekken. (De rode kool wordt daardoor zachter.

4

Spoel de rode kool goed af en laat uitlekken in een vergiet. Doe daarna de rode kool in een gesteriliseerde grote weckpot.

5

Breng in een pan het water met de azijn en suiker aan de kook.

6

Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en doe het vuur daarna uit. Giet het vocht in de pot, over de rode kool heen. Voeg daarna de laurierblaadjes, het kaneelstokje en het steranijs toe, verdeeld over de pot.

7

Sluit de pot en laat het ten minste 24 uur staan zonder open te maken.

8

Als de potten goed gesteriliseerd zijn is de rode kool in ieder geval 3 maanden houdbaar. Na openen bewaren in de koelkast.

Misschien ook interessant

4 Reacties

  • Reageer
    Nanne
    24 maart 2020 at 17:19

    Hoi Anna, kan ik ook een gewone glazen pot met draaideksel (jampot bijv) gebruiken? Groetjes Nanne

    • Reageer
      Anna
      27 maart 2020 at 10:10

      Hoi Nanne, Ja dit kan zeker hoor! In allerlei soorten potten. Mits ze je van te voren wel goed uitkookt.

      Groeten, Anna

  • Reageer
    Pieter Boer
    6 november 2020 at 11:31

    hoi ANNA KUN JE DEZE OOK WECKEN OM LANGER TE BEWAREN DIE ZOETZURE RODEKOOL.

    • Reageer
      Anna
      7 november 2020 at 08:31

      Hoi Pieter,

      Ja dat kan zeker. Je kunt het met gemak een paar maanden bewaren.

      Groetjes Anna

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.