Bijgerechten/ Kerst

Pompoen en aardappel pommes duchesse

Pompoen en aardappel pommes duchesse. Een heerlijk en feestelijk bijgerecht met groenten en aardappel in een. Een ideaal recept voor bij het kerst diner.

Pommes duchesse zijn feestelijke rozetten die je doorgaans van aardappel puree maakt. Een super feestelijk en lekker bijgerecht. Deze pompoen en aardappel pommes duchesse zijn gemaakt van (de naam zegt het al) aardappel én pompoen. Een heerlijke combinatie waardoor de pommes duchesses iets zoeter worden en mooi oranje kleuren. Als bijkomend voordeel eet je aardappel en groenten inéén, wat bij mijn kinderen een erg goede manier is om te zorgen dat ze toch hun groenten eten. Serveer deze pompoen en aardappel pommes duchesse bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner. Je kan ze erg goed voorbereiden en op het moment van serveren hoef je ze alleen nog af te bakken in de oven. Zorg er wel voor dat de pompoen aardappel puree nog warm is als je hem gaat opspuiten. Bij koude puree lukt dat namelijk niet meer. Is de puree te droog en niet soepel genoeg? Voeg wat van het kookvocht van de aardappels toe om het wat smeuïger te maken. Voor wat extra pit is het lekker ook wat Parmezaanse kaas toe te voegen.

Voor het opspuiten van de pompoen pommes duchesses heb je dit soort spuitzakken met spuitmondjes nodig. Gebruik voor dit recept de grofste kartelrand.

Op zoek naar meer verrassende recepten met pompoen? Probeer ook eens deze pompoen tikka masala of deze gevulde pompoen.

Pompoen en aardappel pommes duchesse

By Anna Kaptein Serves: 4- 6 personen
Prep Time: 25 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 40 minuten

Ingredients

  • 550 gram kruimige aardappelen
  • 450 gram schoongemaakte pompoen (schil mag je eraan laten, is ongeveer 1 kleine pompoen)
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 50 gram roomboter
  • 1 heel ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Was de pompoen goed. Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de stukken pompoen erover. Besprenkel de pompoen met de olijfolie. Strooi de gemalen gember en peper en zout naar smaak over de pompoen en rooster de pompoen 25 minuten in de oven tot hij mooi zacht is.

4

Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook met een snuf zout in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

5

Voeg de geroosterde pompoen en de gekookte aardappels bij elkaar en stamp/pureer met een pureestamper, in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de boter en het ei toe en meng goed door elkaar tot een gladde massa. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout en eventueel de Parmezaanse kaas.

6

Bekleed de bakplaat met een nieuw vel bakpapier.

7

Vul een spuitzak met grove kartelmond met de pompoen aardappel puree. Vul niet helemaal tot bovenaan want je hand moet er nog omheen kunnen om de rozetten te spuiten.

8

Spuit mooie rozetten op het bakpapier van ongeveer 5 cm doorsnede. Als een rozet mislukt doe je de puree terug in de spuitzak en doe je het overnieuw.

9

Bak in 20-25 minuten de pommes duchesse rozetten af en serveer direct.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.