Pesto van raapsteel

pesto van raapsteel

Pesto, ik ben er gek op! Echt goede pesto is zo ontzettend lekker en kan je voor van alles gebruiken. Door de pasta, met gekookte aardappelen of op toastjes. Ook kun je er eindeloos mee variëren. Helaas kennen veel mensen alleen de pesto uit de potjes in de supermarkt, waar te veel ingrediënten in zitten die er niet in thuis horen. Ik maak het daarom ook graag zelf. De klassieke variant met basilicum is heerlijk en kennen we allemaal. Maar toen ik vandaag raapstelen in het groentepakket tegenkwam met een recept van Barry en Vivian voor raapstelen pesto, ben ik deze gelijk gaan maken. En ook deze pesto van raapsteel is echt heel lekker! Vanavond eet ik pasta met pesto van raapsteel en voor het weekend bewaar ik nog wat voor op de borrelplank.

Pesto van raapsteel

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 1 potje
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram raapstelen
  • 50 gram pijnboompitten (hazelnoten kan ook)
  • 1 teentje knoflook
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • scheut olijfolie
  • zout en peper

Instructies

1

Rooster de pijnboompitten (of hazelnoten) in een droge koekenpan.

2

Doe de pijnboompitten, raapstelen, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.

3

Meng alles door elkaar en voeg daarna beetje bij beetje olijfolie toe tot de pesto de door jou gewenste dikte heeft bereikt.

4

Breng op smaak met zout en peper en doe het in een kommetje of een potje als je die hebt.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.