Pasta pesto met courgette en wortel

Pasta pesto met courgette en wortel, pasta, pesto, courgette, wortel, biologisch, groenten, gezond, recept

Pasta pesto met courgette en wortel

Een smaakvol en vegetarisch pasta recept met pesto, courgette en wortel. Een makkelijk en gezond vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag.

Sinds ik een paar maanden in Italië ben geweest, ben ik gek op pesto. Ik mocht daar meehelpen in de keuken waar wekelijks pesto werd gemaakt. Voor door de pasta- of de aardappelen. Pasta pesto is daar al een gerecht op zich. Heerlijk door zijn eenvoud. Maar zelf vind ik het lekker om toch nog wat groenten toe te voegen. Zal wel heel Hollands zijn, maar voor mijn gevoel is de pasta dan iets completer. Pasta pesto met courgette en wortel is heerlijk eenvoudig, voedzaam en gezond. Alles wat ik zoek in een doordeweekse maaltijd.

Klassieke pesto met basilicum

Als je zin- én tijd hebt is het lekker om je pesto zelf te maken. De klassieke pesto van basilicum, zoals hieronder beschreven. Of varieer eens en maak bijvoorbeeld een pesto van raapsteel of van snijbiet. Omdat er deze week courgettes in het biologische groentenpakket zaten heb ik deze gebruikt. Lekker in combinatie met de pesto en de wortel.

Pesto maken

In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

De keukenmaterialen die ik gebruikt heb voor dit recept:
Koekenpan
Keukenmachine
Gietijzeren wok
Koksmes
Kaasschaaf
– Middel grote pan met water


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Pasta pesto met courgette en wortel

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 25 minuten Total Time: 35 minuten

Ingredients

  • 300 gram volkoren penne
  • 80 ml olijfolie
  • 1 courgette, in dunne reepjes
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 30 gram verse basilicum + paar blaadjes voor garnering
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Instructions

1

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

2

Doe de pijnboompitten, 30 gram van de Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook (zonder schil), 75 ml olijfolie en de basilicum (bewaar een paar blaadjes) in een keukenmachine en draai tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.

3

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Was de courgette en wortel en snijd beide in dunne reepjes. Schil het tweede teentje knoflook en snijd in plakjes.

5

Verwarm de overgebleven olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook 1 minuut.

6

Voeg de wortel toe en laat 10 minuten roerbakken. Roer regelmatig om. Voeg de courgette toe en roerbak samen nog ongeveer 5 minuten tot alles beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.

7

Voeg de uitgelekte pasta toe en warm deze goed door.

8

Schep de zelfgemaakte pesto erdoor en roer goed door.

9

Schaaf de overgebleven Parmezaanse kaas met de kaasschaaf in plakjes.

10

Garneer de pasta pesto met courgette en wortel met de plakjes Parmezaanse kaas en de overgebleven basilicum blaadjes.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.