Pasta met raapstelen

14 april 2020 (Laatst bijgewerkt: 8 mei 2023)
Weet je niet wat je van raapstelen moet maken en vind je het een moeilijke groente? Probeer dan eens deze super simpele en smaakvolle vegetarische pasta, of eigenlijk spaghetti met raapstelen. Een gezond en snel hoofdgerecht.

Pasta met raapstelen

Weet je niet wat je van raapstelen moet maken en vind je het een moeilijke groente? Probeer dan eens deze super simpele en smaakvolle vegetarische pasta, of eigenlijk spaghetti met raapstelen. Een gezond en snel hoofdgerecht.

Raapstelen, een heerlijke seizoensgroente

Raapstelen is een jonge bladgroente en typische seizoensgroente van de lente. Raapstelen vind je tegenwoordig steeds meer op de markt, bij groenteboeren of zelfs in de supermarkt. Raapstelen zijn heel kort verkrijgbaar, van ongeveer maart tot en met mei, dus je moet snel je slag slaan zodra het kan. Raapstelen worden ook wel als bladmoes of snijmoes verkocht. Zowel rauw in salades als kort gewokt zoals in deze pasta met raapstelen is deze bladgroente erg smakelijk. Let er op dat de houdbaarheid beperkt is en dat je ze snel verwerkt in een lekker gerecht.

Raapstelen wokken

Raapstelen zijn een bladgroente die heel geschikt zijn om te wokken. Gebruik hiervoor bij voorkeur een gietijzeren wok zoals deze. Het behoud op deze manier goed zijn smaak en kleur en is ook zo klaar. Je kunt raapstelen qua bereiding goed vergelijken met spinazie. Er komt best wat vocht vrij bij het wokken en de raapstelen hoeven maar heel kort gewokt te worden, maximaal 2 a 3 minuten.

Vegetarische recepten met raapsteel

Als je nou veel raapstelen hebt dan is het een heerlijk idee om er, naast deze pasta met raapstelen, er een pesto van raapsteel van te maken. Op deze manier kun je de raapstelen langer bewaren en er dus langer van genieten. Of een andere lekker vegetarisch hoofdgerecht met deze groente is deze risotto van raapsteel, pompoen en andijvie.

Weet je niet wat je van raapstelen moet maken en vind je het een moeilijke groente? Probeer dan eens deze super simpele en smaakvolle vegetarische pasta, of eigenlijk spaghetti met raapstelen. Een gezond en snel hoofdgerecht.

Pasta met raapstelen

Anna Kaptein
Weet je niet wat je van raapstelen moet maken en vind je het een moeilijke groente? Probeer dan eens deze super simpele en smaakvolle vegetarische pasta, of eigenlijk spaghetti met raapstelen. Een gezond en snel hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram raapstelen
  • 300 gram spaghetti of andere pasta
  • 150 ml slagroom
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Was de raapstelen goed en snijd daarna grof.
  • Snipper de ui, het pepertje en de knoflook.
  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Verwarm de olijfolie in de wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en fruit kort aan.
  • Voeg vervolgens de raapstelen toe en roerbak 2 a 3 minuten mee.
  • Voeg als laatste de slagroom toe en roerbak alles nog 1 minuut.
  • Zet het vuur laag en voeg de spaghetti of andere pasta toe.
  • Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met raapstelen met de geroosterde pijnboompitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.