Bijgerechten/ Kerst

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port. Een heerlijke bijgerecht wat niet zal misstaan op de kerst tafel.

De Nashi stoofpeer is een Aziatische peer die een beetje de vorm van een appel heeft, waardoor ze ook wel appelperen worden genoemd. De Nashi stoofpeer is afkomstig uit Japan waar hij in de lente wordt geplukt. In Nederland worden de Nashi peren pas in september geplukt waardoor ze hier met name in de wintermaanden beschikbaar zijn. De Nashi stoofperen zijn vrij stevige peren waardoor ze ook erg geschikt zijn om te stoven. In dit recept heb ik de Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap met port en specerijen. Een heerlijke combinatie met winterse en kruidige smaken.

Op zoek naar meer recepten met peer? Probeer dan ook eens deze peer speculaas taart. Je kan ook deze gestoofde Nashi peertjes gebruiken voor deze taart, voor een extra feestelijk resultaat. Of bijvoorbeeld als dessert tijdens het kerst diner.

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 1 kg gestoofde peertjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 500 ml rode bessensap
  • 150 ml rode port
  • kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 3 plakjes geschilde gember
  • 50 gram suiker

Instructies

1

Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.

2

Zet de rode bessensap samen met de port en de specerijen op het vuur.

3

Voeg ook de suiker toe. Als je vrij zoete rode bessensap gebruikt is dit misschien niet nodig of kun je minder suiker toevoegen (ik gebruikte in dit recept vrij zure bessensap).

4

Voeg de specerijen toe en zet de peertjes rechtop in het vocht.

5

Breng langzaam aan de kook en laat de peertjes in 1 uur gaar stoven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.