Recepten/ Salades

Gerookte zalm met venkelsalade

gerookte zalm met venkelsalade

Met deze zomerse temperaturen heb ik minder trek en niet zo’n zin om lang in de keuken te staan. Maar een lichte en makkelijke maaltijd zoals gerookte zalm met venkelsalade is ideaal. Ook omdat het een volledige koude maaltijd is. Dit recept van Barry en Vivian van gerookte zalm met venkelsalade is daarom perfect voor een warme zomeravond.  En voor de mensen die vaak niet weten wat ze van venkel moeten maken een aanrader!

Gerookte zalm met venkelsalade

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 0 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 venkelknol
  • Eventueel ½ rode ui
  • 1 handje raapstelen
  • sap van ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 el tuinkers
  • 2 tl mierikswortel (kan uit een potje)
  • 2 el crème fraîche
  • Zout en peper

Instructies

1

Halveer de venkel en snijd de harde kern eruit.

2

Schaaf of snijd de venkel zo dun mogelijk en plaats in een kom. Houd het loof apart.

3

Knijp de citroen boven de venkel uit en laat 10 minuten staan.

4

Snijd eventueel de rode ui in zo dun mogelijke ringen en doe het bij de venkel.

5

Meng de mierikswortel met de crème fraîche en breng op smaak.

6

Schik de gerookte zalm op een mooie schaal. Verdeel het mierikswortelsausje in hoopjes over de zalm.

7

Meng dan de raapstelen, tuinkers, venkelloof en olijfolie met de venkel.

8

Breng op smaak met zout en peper en schik de venkelsalade over de zalm.

9

Serveer met toast of matzes en partjes citroen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.