Eieren en snijbiet in tomatensaus

25 juli 2017 (Laatst bijgewerkt: 18 september 2023)
eieren en snijbiet in tomatensaus, shakshuka, snijbiet, gezond, groenten, recept, koken, makkelijk, seizoensgroenten, biologisch, eieren

Eieren en snijbiet in tomatensaus

Dit vegetarische recept van eieren en snijbiet in tomatensaus is een variatie op de klassieke shakshuka. Shakshuka is een gezond en makkelijk oosters eenpansgerecht.

Snijbiet vind ik er altijd geweldig uitzien. Die felle kleuren van de grote bladeren zien er heel mooi uit. Gelukkig kan je er ook heerlijk gezond mee koken. Dit recept van eieren en snijbiet in tomatensaus van Barry en Vivian, is een variatie op de klassieke shakshuka. Shakshuka is een oosters eenpansgerecht en wordt daar vaak als ontbijt- of lunch gegeten. Ik eet het graag als avond eten. Dit gerechtje van eieren en snijbiet in tomatensaus is lekker, gezond, makkelijk, snel en koolhydraat arm waardoor het eigenlijk ideaal is. Ik varieer er daarom ook graag op los. De snijbiet kan je makkelijk vervangen door andere groenten of je kunt er juist nog extra groenten aan toevoegen. Snijbiet is trouwens ook erg lekker in een frittata van groenten.

Tomatensaus met eieren

Tomatensaus met eieren en snijbiet houd in dat je de eieren gaart in je tomatensaus. Dit kan je doen in een koekenpan die je op laag vuur laat staan met een deksel erop of in een ronde ovenschaal, waar je de tomatensaus in over hevelt. Heb je nou een koekenpan die in de oven mag zoals bijvoorbeeld deze? Gebruik die dan zodat je alles in deze pan kan maken en deze direct in de oven kan schuiven.

Vegetarische recepten met snijbiet

Ben je na het maken van deze eieren en snijbiet in tomatensaus op zoek naar meer vegetarische recepten met snijbiet? Probeer dan ook eens deze lasagne met snijbiet en doperwten of deze pasta met snijbiet pesto en zongedroogde tomaatjes.

Benodigde keuken materialen voor eieren en snijbiet in tomatensaus

Ovenbestendige koekenpan of
ronde ovenschaal
Koksmes

eieren en snijbiet in tomatensaus, shakshuka, snijbiet, gezond, groenten, recept, koken, makkelijk, seizoensgroenten, biologisch, eieren

Eieren en snijbiet in tomatensaus

Anna Kaptein
Dit vegetarische recept van eieren en snijbiet in tomatensaus is een variatie op de klassieke shakshuka. Shakshuka is een gezond en makkelijk oosters eenpansgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepel olie
  • 1 stuk grote ui
  • 3 teentjes knoflook niet zo geschikt voor het ontbijt
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk rood pepertje niet zo geschikt voor het ontbijt
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 500 gram tomatenblokjes in sap uit blik
  • 400 ml tomatensaus
  • 400 gram snijbiet
  • 6 stuks eieren
  • zout en peper
  • klein handje gehakte koriander of peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190C .
  • Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in blokjes en snijd het pepertje fijn.
  • Verhit de olie in een (ovenbestendige) pan.
  • Fruit hierin de ui, paprika en het pepertje zachtjes tot de paprika zacht is en de ui glazig.
  • Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
  • Voeg de komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en fruit 1 minuutje mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes en de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur pruttelen zodat de tomatensaus iets indikt.
  • Was ondertussen de snijbiet en snijd in reepjes.
  • Voeg het na 5 minuten toe aan de pan en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet nu, als je geen ovenbestendige pan hebt gebruikt, het mengsel over in een ruime ovenschaal.
  • Maak met een lepel 6 holletjes in de tomatensaus en breek boven ieder holletje een ei.
  • Bestrooi ze met zout en peper en zet het 7-9 minuten in het midden van de oven, tot het eiwit net gestold is maar de dooier nog zacht.
  • Haal uit de oven en strooi de koriander of peterselie erover.
  • Serveer de tomatensaus met eieren en snijbiet in de pan of ovenschaal met knapperig brood erbij, waarmee iedereen in deze heerlijke saus met eieren kan dopen. Je kunt natuurlijk ook voor iedereen een individueel schaaltje maken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.