Chinese kool roerbakken met kerrie

9 februari 2020 (Laatst bijgewerkt: 11 december 2023)
Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is super makkelijk. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk en vegetarisch recept.

Chinese kool roerbakken met kerrie

Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is een heerlijke combinatie. En het recept van Chinese kool met kerrie staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk vegetarisch recept.

Heb je nou heel weinig tijd of ben je laat thuis en wil je toch nog gezond en lekker koken? Dan is deze roerbakschotel van Chinese kool ideaal. Lekker met taugé, cashewnoten en zilvervliesrijst. Dit recept heeft heel weinig voorbereidingstijd én weinig kooktijd. Chinese kool is een heel geschikte groente om roer te bakken. Let wel op dat het heel snel gaar is, als je het te lang roerbakt wordt het papperig. De Chinese kool en de taugé zijn beide het lekkerst als ze nog een beetje bite hebben. Beter iets te rauw dan iets te gaar. Chinese kool is ook erg smakelijk om rauw te eten, zoals in deze salade van Chinese kool.

Roerbakken van de Chinese kool

Door de Chinese kool samen met de ui, knoflook en kruiden te roerbakken in een wok bereid je de Chinese kool kort op hoge temperatuur waardoor de smaak en voedingstoffen het beste behouden blijven. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze. Die wordt overal even heet en kan veel warmte aan, waardoor je de Chinese kool maar kort hoeft te roerbakken voor een perfect resultaat.

Vegetarische recepten met Chinese kool

Ben je na het dit vegetarische roerbak recept van Chinese kool met kerrie op zoek naar meer vegetarische recepten met Chinese kool? Probeer dan ook eens deze vegetarische Chinese kool ovenschotel of deze vegetarische gegrilde Chinese kool met pikante dressing.

Benodigde keukenmaterialen voor roergebakken Chinese kool

Koekenpan
Wok
– Middelgrote pan

Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is super makkelijk. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk en vegetarisch recept.

Chinese kool roerbakken met kerrie

Anna Kaptein
Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is een heerlijke combinatie. En het recept van Chinese kool met kerrie staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk vegetarisch recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Chinese kool
  • 1 stuk ui
  • 2 stuks tenen knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram cashewnoten
  • 100 gram tauge
  • 125 ml crème fraiche (gebruik voor een vegan variant kookroom van soja)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  • Snijd de Chinese kool in de lengte door midden. Verwijder het hart en snijd in heel dunne reepjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Zet een wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe als de olie heet is. Fruit de ui een paar minuten aan. Voeg ook het kerriepoeder, de chili vlokken toe en de knoflook toe. Roer goed door.
  • Voeg de Chinese kool toe en roerbak deze 5 minuten op redelijk hoog vuur. Voeg in de laatste minuut ook de taugé toe.
  • Doe als laatste de crème fraîche (of de vegan kookroom) erdoor en roer goed door. Breng verder op smaak met wat zout.
  • Serveer de roergebakken Chinese kool met kerrie met de geroosterde cashewnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.