Hapjes

Champignons gevuld met notengehakt en peterselie

Champignons gevuld met notengehakt en peterselie. Een heerlijk vegetarisch en gezond hapje voor bij de borrel of als amuse.

Maandelijks probeer ik een recept uit van een collega foodblogger. Dit is een recept wat mij erg aanspreekt en waar ik mijn eigen draai aan geef. De zogenoemde foodblogswap. Deze maand probeerde ik een recept uit van van Maris, van de Flying Foodie. The flying foodie is een food- én travelblog met heerlijke recepten die een gezonde inslag hebben. Haar recepten spreken mij erg aan en worden mooi en kleurrijk op de foto gezet, waardoor je er gelijk zin in krijgt.
Omdat ik nou eenmaal graag (lees altijd) kook met seizoensgroenten heb ik haar recept van vegetarische gevulde champignons uit gekozen. Uiteraard heb ik hier mijn eigen draai aan gegeven en zo zijn het champignons gevuld met notengehakt en peterselie geworden. Een heerlijk, vegetarisch én gezond hapje wat je goed kunt serveren bij de borrel of als amuse.

Op zoek naar meer hapjes of tussendoortjes gebaseerd op seizoensgroenten? Probeer dan ook eens deze groentechips van pastinaak, biet en wortel.

Champignons gevuld met notengehakt en peterselie

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: Bakplaat vol
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 kastanje champignons
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Doe dit door zachtjes een draaiende beweging te maken. Bewaar de steeltjes.

3

Rooster de amandelen en de walnoten in een droge koekenpan.

4

Doe vervolgens de geroosterde noten, de knoflook, de helft van de geraspte parmezaan, de champignons steeltjes en 10 gram van de peterselie (zonder steeltjes) in de keukenmachine en hak / maal fijn.

5

Voeg als laatste de sojasaus toe.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel alle champignons met de ronde kant naar beneden over de bakplaat.

7

Vul de champignons met het notengehakt en druk goed aan. Er mag een bolletje zichtbaar zijn.

8

Strooi als laatste de overgebleven helft van de geraspte parmezaan over de gevulde champignons en zet in de oven.

9

Bak de gevulde champignons in 20 minuten gaar en lichtbruin.

10

Bestrooi voor het serveren met de laatste 5 gram fijngehakte peterselieblaadjes ter garnering.

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.