Diner/ Kerst

Ceviche van coquilles en avocado

Ceviche van coquilles en avocado. Een heerlijk recept voor het voorgerecht tijdens het kerst diner.

Ceviche is een gerecht waarbij je rauwe vis gaart in citrussap. Van oorsprong is ceviche een klassiek gerecht uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse keuken. Ceviche heeft heel uitgesproken smaken en wordt meestal gegeten als voorgerecht. Het is een licht en feestelijk gerecht en daarom ook erg geschikt voor in een kerst menu. Deze ceviche van coquilles en avocado is een smaakvolle combinatie. De avocado zorgt voor de vettige en romige tegenhanger van de frisse citrussmaken. Coquilles hebben al een heerlijke smaak en zijn mooi rond van zichzelf, waardoor dit extra mooi eruit ziet. Zorg dat je altijd heel verse coquilles of vis voor ceviche gebruikt.

Op zoek naar meer frisse en lichte gerechten? Probeer ook eens deze venkelsalade met gerookte zalm. Deze kun je ook goed serveren als voorgerecht als je hem verdeeld in kleinere porties.

Ceviche van coquilles en avocado

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 1 uur Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 2 avocado's
  • 3 limoenen
  • 1 tl palmsuiker of fijne kristalsuiker
  • 1 rode peper
  • 3 cm fijn geraspte gember
  • 8 takjes verse koriander

Instructies

1

Snijd de rode peper overdwars door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper heel fijn.

2

Schil de gember en rasp deze heel fijn.

3

Snijd de blaadjes van de helft van de koriander heel fijn.

4

Pers de limoenen uit. Hou de sap van één halve limoen apart. Voeg de suiker toe aan de rest van het limoensap, roer door en wacht even tot het is opgelost. Voeg daarna ook de fijn gesneden peper, koriander en geraspte gember toe aan het limoensap.

5

Snijd de coquilles in dunne plakjes. Probeer drie plakjes van één coquille te maken.

6

Doe de plakjes coquille in het limoenmengsel en zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat in de koelkast maximaal een uur en minimaal 30 minuten marineren.

7

Vlak voordat je de ceviche wilt gaan opdienen snijd je de avocado overdwars doormidden. Verwijder de pit en snijd de avocado in de breedte in plakjes.

8

Leg de plakjes avocado rondom in een mooie waaier tegen de buitenste rand van het bord aan. Besprenkel de avocado met het apart gehouden limoensap tegen het bruin worden.

9

Haal de gemarineerde coquilles uit de koelkast. Laat deze uitlekken in een bolzeef en vang de marinade op. Decoreer de plakjes coquilles ook mooi in een waaier vorm aan de binnenzijde van de avocado. (zie foto)

10

Besprenkel de ceviche nog met een paar druppels van de marinade. Scheur de overgebleven blaadjes van de koriander in kleine stukjes en verdeel over de ceviche voordat je hem serveert.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.