Schil de gember en rasp met de fijne rasp. Doe de rasp in een kom.
Voeg de olijfolie, de suiker en de vissaus toe.
Pers de knoflook uit en voeg ook toe.
Snijd de rode peper in de lengte door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd heel fijn. Voeg ook toe.
Pers de limoen uit en voeg het sap toe.
Hak de verse koriander en munt fijn en voeg ook toe. Houd een klein beetje achter voor de garnering.
Voeg als laatste een beetje zout toe en meng de dressing goed door elkaar.
Snijd de rode kool en de Chinese kool in hele dunne reepjes. Doe dit met een mandoline, een keukenmachine of met een heel scherp mes.
Meng de dressing door de gesneden rode kool en Chinese kool.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
Verwarm de frituur op 180 graden. Heb je geen frituur? Verwarm dan 1 liter zonnebloemolie in een pan tot 180 graden.
Maak het tempura beslag door de bloem en een snufje zout door elkaar te mengen.
Voeg de eidooier toe en meng goed door.
Voeg beetje bij beetje het koude bruiswater toe terwijl je blijft roeren totdat je een glad beslag hebt.
Haal de oesterzwammen door het beslag, laat een beetje uit druppelen en laat in de hete frituur zakken.
Bak de tempura oesterzwam in een paar minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze zo nodig halverwege nog een keer om.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de Aziatische koolsalade over de borden.
Bestrooi met de geroosterde cashewnoten.
Verdeel als laatste de krokant gebakken oesterzwam tempura over de salade.
Bestrooi ter garnering met de overgebleven koriander en munt.