Spaghetti met sperziebonen, ansjovis en pistachenoten
Anna Kaptein
Een smaakvol recept, deze spaghetti met sperziebonen, ansjovis en pistachenoten. Makkelijk en snel klaar. Geïnspireerd op een gerecht van Yotam Ottolenghi.
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, was ze goed en snijd ze door midden.
Blancheer de sperziebonen 3 a 4 minuten in kokend water met een snufje zout en laat daarna gelijk terug koelen door ze af te spoelen met koud water.
Doe 40 gram van de basilicum, het teentje knoflook, de ansjovisfilets en de olijfolie in de keukenmachine en pureer deze tot een saus. Houd 10 gram van de basilicum apart voor decoratie.
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak met een scherp koksmes grof.
Rasp de schil van de citroen met de fijne kant van de rasp en zet tot gebruik apart.
Rasp de Comté met de grove kant van de rasp en zet ook tot gebruik apart.
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat een klein beetje van het kookvocht bij de spaghetti in de pan.
Roer de saus van basilicum en ansjovis door de spaghetti samen met de geblancheerde sperziebonen.
Serveer de spaghetti met sperziebonen met de geraspte Comté, de gehakte pistachenootjes en de overgebleven basilicum blaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!