Verwarm de oven voor op 150 graden.
Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
Voeg de fijne kristalsuiker en het zout toe. Klop de eiwitten stijf tot het glanst. Voeg als laatste ook de maizena toe en klop dit er ook goed door.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken hierop een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede.
Schep het eiwit in de cirkel en verdeel dit goed zodat het een platte ronde cirkel van eiwit wordt.
Bak in het midden van de oven op 140 graden in 2 uur gaar. Zet de oven daarna uit en laat de oven nog voor één uur dicht. Haal daarna de pavlova eruit en laat helemaal afkoelen.
Maak ondertussen de stoofpeertjes volgens het recept via de link in bovenstaande tekst. Laat de stoofpeertjes en de rode bessensap daarna ook helemaal afkoelen.
Klop vlak voor het serveren de slagroom met de poedersuiker stijf.
Schep de slagroom op de pavlova en verdeel over de bovenkant.
Schep voorzichtig 3 a 4 eetlepels van de rode bessensap (waar de stoofpeertjes in zijn gestoofd) over de pavlova heen zodat het mooi over heel de pavlova heen druipt.
Verdeel de stoofpeertjes over de pavlova (niet meer dan 3 tot 5 stuks, anders zakt de pavlova helemaal in).