Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
Was of schil de wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
Snipper de ui en de knoflook
Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de ui en de knoflook een paar minuten samen met de Mexicaanse kruiden en de chilivlokken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
Doe daarna de wortelblokjes in de pan en bak kort mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Voeg als laatste de mais, de quinoa en de gesneden paprika toe en breng op smaak met zout.
Doe het groenten en quinoa mengsel in een grote ovenschaal.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de Mexicaanse quinoa ovenschotel gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de Mexicaanse schotel uit de oven en steek alle chipjes erin.
Zet de vegetarische Mexicaanse ovenschotel met quinoa terug in de oven voor 10 minuten zodat de chipjes ook nog knapperig worden. Pas op dat ze niet verbranden!
Serveer daarna de Mexicaanse quinoa ovenschotel met de verse koriander en bijvoorbeeld met een frisse guacomole.