Ga terug
–+ servings
Een prachtig en lekker vegetarisch voorgerecht, deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet. Ook als mini quiches goed te serveren tijdens een borrel.

Filodeegtaartjes met pompoen en rode biet

Anna Kaptein
Een prachtig en lekker vegetarisch voorgerecht, deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet. Ook als mini quiches goed te serveren tijdens een borrel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 18 taartjes

Ingrediënten
  

  • 250 gram pompoen
  • 250 gram rode biet
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 100 ml kookroom
  • 120 gram filodeeg
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • scheut olijfolie
  • 50 gram roomboter

Instructies
 

  • Kook de bieten in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en verwijder heel makkelijk de schil. Snijd de bieten vervolgens in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen, snijd hem door midden en verwijder de draden en de pompoen pitten. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Doe de pompoen stukjes in een ovenschaal. Schil de ui en de knoflook en snipper beide, voeg ook toe aan de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en de chilivlokken. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
  • Kluts de eieren en de room door elkaar en verbrokkel de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Smelt de boter en zet je bakvorm voor miniquiches klaar. Beboter de binnenkant hiervan.
  • Haal het filodeeg uit de koelkast en leg 1 plak voorzichtig op je aanrechtblad. Beboter de plak filodeeg en leg er nog een plak op. Snijd het filodeeg met een scherp mes in vierkantjes die royaal in de bakvormpjes passen. Meet het zo uit dat je 24 vierkantjes filodeeg hebt.
  • Leg de plakjes filodeeg in de bakvormpjes. Verdeel het pompoenmengsel en de rode biet blokjes over de filodeegtaartjes. Bestrooi met de pompoenpitten en verdeel al laatste het geitenkaas ei mengsel over de filodeeg taartjes. Vouw het filodeeg naar binnen alsof je een pakketje wilt dicht maken.
  • Bak de filodeegtaartjes met pompoen en rode biet in 20 minuten goudbruin in de oven. Als de uiteinden van het filodeeg te hard dreigen te gaan kun je er voorzichtig zilverfolie losjes over heen leggen tegen het verbranden.
  • Serveer met een frisse salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!