Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en de knoflook en snij de rode peper en gember in kleine blokjes.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm.
Snijd de paksoi in repen en was goed.
Zet een wok met een eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui, de gember en de rode peper toe en laat 3 minuten fruiten. Voeg in de laatste minuut ook de knoflook toe.
Doe de zoete aardappelblokjes in de wok en roer goed door.
Voeg de sojasaus en de ketjap toe en laat de zoete aardappel blokjes 7 min garen. Roer regelmatig.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Voeg daarna het wit van de paksoi toe en roerbak 2 minuten mee.
Voeg als laatste het groen van de paksoi en de taugé toe en roerbak alles gezamenlijk nog ongeveer 1 minuut.
Serveer de roerbakschotel met paksoi met de rijst en de geroosterde sesamzaadjes.