Ga terug
–+ servings
Wortelballetjes met dadel en kokos. Een gezond, suikervrij, koemelkvrij, glutenvrij en veganistisch tussendoortje. Maar bovenal erg lekker! Heel geschikt als traktatie of gewoon bij de koffie.

Wortelballetjes met dadel en kokos

Anna Kaptein
Wortelballetjes met dadel en kokos. Een gezond, suikervrij, koemelkvrij, glutenvrij en veganistisch tussendoortje. Maar bovenal erg lekker! Heel geschikt als traktatie of gewoon bij de koffie.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 20 wortelballetjes

Ingrediënten
  

  • 3 stuks middelgrote wortels
  • 15 stuks gedroogde abrikozen
  • 30 stuks ontpitte dadels
  • 10 stuks halve walnoten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 40 gram gemalen kokos
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructies
 

  • Schil de wortels en rasp met de grove kant van de rasp.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Doe de dadels, abrikozen, geraspte wortels en walnoten in de keukenmachine en maal fijn.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
  • Meng dit gemalen mengsel met de geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepels van de kokos en de gesmolten kokosolie en kneed het tot een egaal mengsel.
  • Draai er 20 balletjes van.
  • Doe de overgebleven kokos is een kommetje en rol de balletjes erdoorheen.
  • Laat de wortelballetjes 20 minuten opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!