Wortelballetjes met dadel en kokos
Anna Kaptein
Wortelballetjes met dadel en kokos. Een gezond, suikervrij, koemelkvrij, glutenvrij en veganistisch tussendoortje. Maar bovenal erg lekker! Heel geschikt als traktatie of gewoon bij de koffie.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Porties 20 wortelballetjes
3 stuks middelgrote wortels 15 stuks gedroogde abrikozen 30 stuks ontpitte dadels 10 stuks halve walnoten 1 eetlepel sesamzaad 40 gram gemalen kokos 1 eetlepel kokosolie
Schil de wortels en rasp met de grove kant van de rasp.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Doe de dadels, abrikozen, geraspte wortels en walnoten in de keukenmachine en maal fijn.
Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
Meng dit gemalen mengsel met de geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepels van de kokos en de gesmolten kokosolie en kneed het tot een egaal mengsel.
Draai er 20 balletjes van.
Doe de overgebleven kokos is een kommetje en rol de balletjes erdoorheen.
Laat de wortelballetjes 20 minuten opstijven in de koelkast.