Groene groenten soep
Anna Kaptein
Een prachtige en gezonde groene groenten soep met courgette, broccoli, munt en erwten. Een veganistisch soep recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 29 minuten min
- 1 stuk courgette
- 1 stronk broccoli
- 1 stuk ui
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes verse munt
- 200 gram diepvries tuinerwten
- 1 liter groentebouillon
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Zet een pan met dikke bodem en 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.
Was en snijd de courgette en broccoli in grove stukken.
Fruit de ui en de knoflook in twee minuten aan.
Voeg de stukken broccoli en courgette toe.
Laat 5 minuten mee bakken.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder de muntblaadjes van de takjes en voeg de muntblaadjes toe. Zet het vuur af.
Pureer de soep met de staafmixer en breng nog extra op smaak met peper.
Zet het vuur weer aan, voeg de erwtjes toe en laat de groene groenten soep nog 1 minuut doorkoken.