Zoetzure komkommer inmaken
Anna Kaptein
Zoetzure komkommer inmaken met dille is een heerlijke manier van komkommers wecken. Ook wel inleggen of conserveren genoemd.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
- 4 stuks komkommers
- 500 ml witte wijn azijn
- 300 gram basterd suiker
- 2 eetlepels fijngehakte dille
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer in laagjes in een vergiet en strooi over elk laagje zout. Laat de komkommer in 2 uur uitlekken.
Breng de wijnazijn met basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op.
Spoel de komkommer met koud water af en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Doe de komkommer en dille een beetje om en om in de weckpotten, totdat ze allen gevuld zijn.
Schenk de hete azijn op de komkommer totdat deze helemaal zijn bedekt. Sluit ze af en laat ze helemaal afkoelen.