Ga terug
+ servings
Zoetzure komkommer inmaken met dille. Een heerlijke manier om je komkommers te wecken. Lekker door de salade, bij de lunch of als komkommer pickles bij je avondeten.

Zoetzure komkommer inmaken

Anna Kaptein
Zoetzure komkommer inmaken met dille is een heerlijke manier van komkommers wecken. Ook wel inleggen of conserveren genoemd. 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Inmaken
Porties 3 potten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks komkommers
  • 500 ml witte wijn azijn
  • 300 gram basterd suiker
  • 2 eetlepels fijngehakte dille

Instructies
 

  • Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer in laagjes in een vergiet en strooi over elk laagje zout. Laat de komkommer in 2 uur uitlekken.
  • Breng de wijnazijn met basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op.
  • Spoel de komkommer met koud water af en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  • Doe de komkommer en dille een beetje om en om in de weckpotten, totdat ze allen gevuld zijn.
  • Schenk de hete azijn op de komkommer totdat deze helemaal zijn bedekt. Sluit ze af en laat ze helemaal afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!