Snijd de spitskool in kwarten en daarna in dunne reepjes. Dit kan met een scherp mes of met de mandoline.
Snipper de ui, de rode peper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn en rasp de gember.
Zet een grote pan met dikke bodem en een flinke scheut zonnebloemolie op laag vuur en laat de ui, knoflook, peper en gember hier samen met de kurkuma, de koriander en de laos een paar minuten in bakken terwijl je regelmatig roert.
Voeg de gesneden spitskool toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg daarna de kokosmelk, de ketjap manis, de sojasaus en de sambal toe.
Breek de stengel citroengras op een paar plekken en voeg deze ook toe.
Laat de vegetarische rendang van spitskool in ongeveer 2 uur op heel laag vuur helemaal gaar stoven totdat alle smaken zijn opgenomen. Let wel op dat het niet droog kookt.
Verwijder de stengel citroengras en serveer de vegetarische rendang met rijst, kroepoek of cassave en zoetzure groenten.