Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af.
Maak een marinade van het citroenrasp, 2 eetlepels olijfolie , peper en zout en het uitgeperste knoflooktentje.
Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de marinade.
Rooster de asperges in 15 - 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.
Zet een kleine pan met het water en de azijn op en breng aan de kook. Zet het vuur gelijk uit als het water kookt.
Breek een ei in een soeplepel en laat voorzichtig in het water zakken.
Laat het ei 4 minuten pocheren. Haal daarna het ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water en doe in een bakje met koud water.
Breng het water weer opnieuw aan de kook en herhaal het proces met de rest van de eieren.
Bak de spekjes uit totdat ze lekker krokant zijn.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd de geroosterde groene asperges in stukjes van ongeveer 3 cm.
Warm de gepocheerde eieren 1 minuut op in een bakje met warm water uit de kraan.
Meng de geroosterde asperges, 1 eetlepel olijfolie en de uitgebakken spekjes door de tagliatelle.
Verdeel de pasta met groene asperges over de borden.
Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water en dep droog met een keukenpapiertje en leg bovenop de pasta met groene asperges.
Breng de pasta met groene asperges op smaak met een snufje zout en en peper en serveer.