Borstel de champignons schoon met een champignon borstel en snijd ze in plakjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Zet de koekenpan met een eetlepel olijfolie op halfhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook samen met de chilivlokken een paar minuten aan.
Zet het vuur onder de koekenpan hoger en voeg de gesneden champignons toe. Bak de champignons op hoog vuur ongeveer 5 minuten terwijl je regelmatig omschud. Breng op smaak met een beetje zout.
Voeg de linzen toe en roer alles goed door. Breng zo nodig nog iets extra op smaak.
Snijd met een scherp koksmes de schil van de koolraap af.
Rasp de koolraap op de grofste raspstand van de mandoline of met de keukenmachine.
Snijd de bieslook met het koksmes in dunne ringetjes.
Meng de geraspte koolraap, de fijngesneden bieslook, de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, een draai versgemalen peper en een snuf zout goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een ruime ovenschaal en verdeel het linzen champignon mengsel over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel daaroverheen de koolraap rösti.
Snijd de rol geitenkaas met een scherp koksmes in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de bovenkant van de ovenschotel.
Bak de ovenschotel met koolraap rösti in de oven ongeveer 25 minuten tot de koolraap rösti en de geitenkaas mooi goudbruin zijn.