Was de venkel en snijd hem in grove stukken.
Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper fijn.
Fruit de ui en de knoflook een paar minuten samen met de chilivlokken aan.
Voeg daarna de venkel toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de room toe en laat de venkel, met de deksel op de pan, 15 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig even om.
Pureer de venkel in de room met de staafmixer tot een venkelsaus en breng op smaak met zout en eventueel extra peper.
Was de wortel en snijd met de dunschiller of mandoline dunne slierten van de wortel.
Voeg de wortel toe aan de venkelsaus en laat 5 minuten zachtjes mee stoven.
Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de pasta en de kappertjes toe aan de venkelsaus met wortel en meng goed door.
Doe de pasta met de saus in een ovenschaal en bestrooi met de belegen kaas.
Gratineer de ovenpasta met wortel 15 minute in de oven tot je een knapperig kaaskorstje hebt en serveer.