Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een grote (braad) pan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.
Doe het gehakt in de pan en bak, al regelmatig scheppend, rul,
Snipper de ui en de knoflook en voeg toe.
Snijd de prei in dunne ringen en voeg ook toe aan het gehaktmengsel.
Voeg alle kruiden toe en roer het goed door.
Snijd de wortel en de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en de paprika in dunne reepjes.
Voeg de zoete aardappel, wortel, paprika en tomatenblokjes toe.
Laat 5 minuten door pruttelen.
Voeg op het laatst de uitgelekte mais en kidneybonen toe.
Verdeel over 1 (of 2) ovenschalen en strooi de kaas erover heen.
Zet 25 - 30 minuten in de oven. Haal na 15 minuten de ovenschaal er even uit, prik de tortilla chips erin en plaats weer terug in de oven.
Let goed op dat de chips niet te bruin wordt. Zet zo nodig de oven wat zachter.
Serveer de Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips met de verse koriander.