Ga terug
–+ servings
Soep van knolselderij, pastinaak en appel met zelfgemaakte peterselie olie. Een heerlijke veganistische soep.

Knolselderijsoep met peterselie olie

Anna Kaptein
Een zachte lichtzoete knolselderijsoep met peterselie olie, pastinaak en appel. De peterselie olie zorgt voor een lekker zuurtje en wat pit. Een heerlijke veganistisch soep recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk knolselderij
  • 1 stuk grote pastinaak
  • 1 stuk appel
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml haverrroom
  • 20 gram verse peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • paar druppels tabasco naar smaak
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels zonnebloempitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de schil rondom van de knolselderij af. Snijd de knolselderij daarna in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schil de pastinaak en de appel en snijd in grove stukken en verdeel ook over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Snijd de knoflook en ui in stukjes en leg tussen de knolselderij, pastinaak en appel in. Besprenkel de groenten met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
  • Rooster de knolselderij, pastinaak en appel in 35 minuten in de oven gaar. Schep halverwege een keer om.
  • Doe de geroosterde groenten daarna in een ruime pan. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur gelijk uit.
  • Pureer de soep fijn met een staafmixer en voeg daarna de haverroom toe. Breng zo nodig nog iets op smaak met zout of peper.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  • Maak de peterselie olie door de overgebleven 6 eetlepels olijfolie in een hoge maatbeker te doen samen met de verse peterselie, de appel azijn en de tabasco.
  • Pureer de peterselie olie vervolgens fijn met de staafmixer.
  • Serveer de knolselderijsoep met pastinaak en appel met de peterselie olie en de geroosterde zonnebloempitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!