Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de schil rondom van de knolselderij af. Snijd de knolselderij daarna in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de pastinaak en de appel en snijd in grove stukken en verdeel ook over de met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de knoflook en ui in stukjes en leg tussen de knolselderij, pastinaak en appel in. Besprenkel de groenten met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
Rooster de knolselderij, pastinaak en appel in 35 minuten in de oven gaar. Schep halverwege een keer om.
Doe de geroosterde groenten daarna in een ruime pan. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur gelijk uit.
Pureer de soep fijn met een staafmixer en voeg daarna de haverroom toe. Breng zo nodig nog iets op smaak met zout of peper.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
Maak de peterselie olie door de overgebleven 6 eetlepels olijfolie in een hoge maatbeker te doen samen met de verse peterselie, de appel azijn en de tabasco.
Pureer de peterselie olie vervolgens fijn met de staafmixer.
Serveer de knolselderijsoep met pastinaak en appel met de peterselie olie en de geroosterde zonnebloempitten.