Zet een ruime pan met water en wat zout op en breng aan de kook.
Schil de bieten en snijd in grove stukken. Voeg de bieten toe aan het kokende water en laat ze 40 minuten zachtjes gaar koken.
Mix met een garde of handmixer de geitenkaas en de crème fraîche goed door elkaar. Pers 1 teentje knoflook met een knoflookpers uit en voeg ook toe. Breng verder op smaak met wat peper en zet even apart.
Snijd de prei in ringen en was goed.
Zet een ruime pan met dikke bodem en 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de prei toe wanneer de olie heet is en zet het vuur lager.
Voeg daarna het venkelzaad en het tweede teentje geperste knoflook toe en roer steeds even door.
Als de bieten gaar zijn giet je ze af en voeg je de bieten toe. Roer weer goed door.
Voeg als laatste het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes door koken.
Pureer de bietensoep met een staafmixer en breng zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.
Serveer de bietensoep met de room van geitenkaas.