Ga terug
+ servings
Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een heerlijk gezond en vegetarisch recept voor het avondeten.

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes

Anna Kaptein
Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een heerlijk gezond en vegetarisch recept voor het avondeten. 200 gram cherrytomaatjes
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram snijbiet
  • 300 gram penne volkoren of spelt pasta
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels olijfolie

ingrediënten snijbiet pesto ( zie link in tekst boven)

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de tomaatjes, dep ze goed droog en leg in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met een eetlepel olijfolie, zout en peper en zet ze gedurende een uur in de oven om te 'drogen'.
    • Maak de snijbiet pesto volgens de aanwijzingen van het recept wat je kunt vinden via de link in bovenstaande tekst.
    • Was de overige snijbiet goed en laat uitlekken. Als het hele grote snijbiet is met dikke stelen dan verwijder je de bladeren van de stelen. Je kunt de bladeren van de stelen af snijden, maar je kunt ook de bladeren voorzichtig van de stelen af trekken. De stelen snijd je vervolgens in stukjes van een paar centimeter en de bladeren snijd je in reepjes. Bewaar de stelen en bladeren apart, ze kennen beide een verschillende kooktijd. Als de snijbiet die je gebruikt heel klein en jong is en de stelen zijn vrij dun, dan kun je alles in één keer gebruiken. Snijd dan de gehele snijbiet bladeren in repen.
    • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet deze vervolgens af. Doe daarna weer terug in de pan. Roer de snijbiet pesto erdoorheen.
    • Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan.
    • Zet een wok met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en voeg de stengels van de snijbiet toe als de olie goed heet is. Roerbak deze ongeveer 4 minuten en voeg dan de bladeren toe. Roerbak deze nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Als je jonge snijbiet bladeren hebt die je in zijn geheel kunt roerbakken dan doe je dit in ongeveer 4 minuten.
    • Roer vervolgens voorzichtig de geroerbakte snijbiet ook door de pasta.
    • Haal de tomaatjes uit de oven. Serveer de pasta met snijbiet pesto op de borden en garneer rijkelijk met de oven gedroogde tomaatjes en de zonnebloempitten.
    Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!