Schil de bieten. Zet een pan met ruim water op het vuur en laat de bieten in 1,5 tot 2 uur (bij winterbieten) of in 30 minuten (bij zomerbieten) gaar koken. Test met een vork de gaarheid. Giet ze af als ze gaar zijn en laat afkoelen.
Doe het boekweit meel in een mengkom. Meng de eieren met een vork door het boekweitmeel.
Doe de bieten samen met de melk en een snufje zout in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.
Voeg daarna ook het boekweitmeel met de eieren toe en mix goed door totdat het beslag weer glad is.
Zet een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Schep 1 lepel beslag in de pan als de olie goed heet is.
Draai de bieten pannenkoek om in de pan als de bovenkant goed droog is.
Laat nog 1 minuut aan de andere kant bakken tot beide kanten goudbruin zijn.
Herhaal deze stappen totdat al je beslag op is.
Serveer de boekweit bieten pannenkoeken gelijk of bewaar ze afgedekt in de koelkast voor een later tijdstip.