Ga terug
–+ servings
Krokante gegrilde Chinese kool met een pikante dressing en geroosterde cashewnoten. Een verrassende en vegetarische manier om Chinese kool te bereiden.

Gegrilde Chinese kool met pikante dressing

Anna Kaptein
Krokante gegrilde Chinese kool met een pikante dressing en geroosterde cashewnoten. Een verrassende en vegetarische manier om Chinese kool te bereiden.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Chinese kool
  • 75 gram cashewnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel agave siroop
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Instructies
 

  • Maak van de sambal, de ketjap, de azijn, de sojasaus en de agave siroop een dressing.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en voeg ook toe aan de dressing.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  • Verwarm de grillplan of de grillplaat tot hij goed heet is.
  • Snijd de Chinese kool in kwarten.
  • Besmeer de Chinese kool aan de snijkanten met de olijfolie en bestrooi met wat zout.
  • Grill de Chinese kool aan de snijkanten 2 a 3 minuten per kant tot je duidelijke grill strepen ziet.
  • Verwarm de dressing ongeveer 2 minuten in een steelpannetje tot hij goed warm en iets stroperiger is.
  • Serveer de gegrilde Chinese kool met de pikante dressing en de cashewnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!