Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Chinese kool met pikante dressing
Anna Kaptein
Krokante gegrilde Chinese kool met een pikante dressing en geroosterde cashewnoten. Een verrassende en vegetarische manier om Chinese kool te bereiden.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
stuk
Chinese kool
75
gram
cashewnoten
3
eetlepels
olijfolie
2
theelepels
sambal
2
eetlepels
ketjap manis
1
eetlepel
witte wijnazijn
1
eetlepel
sojasaus
1
theelepel
agave siroop
1
eetlepel
sesamzaadjes
Instructies
Maak van de sambal, de ketjap, de azijn, de sojasaus en de agave siroop een dressing.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en voeg ook toe aan de dressing.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Verwarm de grillplan of de grillplaat tot hij goed heet is.
Snijd de Chinese kool in kwarten.
Besmeer de Chinese kool aan de snijkanten met de olijfolie en bestrooi met wat zout.
Grill de Chinese kool aan de snijkanten 2 a 3 minuten per kant tot je duidelijke grill strepen ziet.
Verwarm de dressing ongeveer 2 minuten in een steelpannetje tot hij goed warm en iets stroperiger is.
Serveer de gegrilde Chinese kool met de pikante dressing en de cashewnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!