Ga terug
–+ servings
Een heerlijk gevuld pitabroodje met zelfgemaakte vegetarische shoarma van oesterzwam. Een makkelijke, snelle en gezonde variant op de klassieke shoarma.

Shoarma van oesterzwam

Anna Kaptein
Een heerlijk gevuld pitabroodje met zelfgemaakte vegetarische shoarma van oesterzwam. Een makkelijke, snelle en gezonde variant op de klassieke shoarma.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram oesterzwammen
  • 4 stuks grote volkoren pita broodjes
  • 1 stuk komkommer
  • 1 bosjes radijsjes
  • 3 eetlepels tahin
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 10 gram verse munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks rode uien

Voor de shoarma kruiden:

  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1/8 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Scheur de oesterzwammen in repen en snijd de rode uien dunne halve maantjes / reepjes.
  • Meng alle kruiden en de olijfolie goed door elkaar.
  • Doe de kruidenmix, de oesterzwam reepjes en de rode ui in een kom en meng goed door elkaar.
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
  • Schep halverwege een keer door elkaar.
  • Maak ondertussen van de Griekse yoghurt, een uitgeperst knoflook teentje, de tahin en het citroensap een saus. Snijd de verse munt grof en voeg de helft ervan toe aan de saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Was en snijd de komkommer en de radijsjes in dunne plakjes.
  • Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.
  • Zet 4 kommetjes klaar.
  • Doe in elk kommetje een stukje bakpapier.
  • Snijd de pitabroodjes open en besmeer beide kanten royaal met de yoghurt dressing.
  • Zet de pita broodjes open in de kommetjes en vul ze daarna met de plakjes komkommer, radijs en de geroosterde shoarma oesterzwam reepjes.
  • Schep als laatste nog een beetje yoghurt saus bovenop en bestrooi met de overgebleven munt.
  • Serveer de shoarma van oesterzwam.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!