Ga terug
+ servings
Soep van zoete aardappel, wortel en kokos. Een gezonde, vegetarische en veganistische soep die sous vide is gegaard. Heerlijk als voorgerecht, tussengerecht of als lichte maaltijd.

Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

Anna Kaptein
Een fluweelzachte veganistische oranje soep van zoete aardappel, wortel en kokos. Helemaal gegaard in de sous vide. Heb je nou geen sous vide? Ook dan staat de bereidingswijze beschreven.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Sous vide
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram zoete aardappel geschild
  • 200 gram wortel
  • 1 stuk ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 3 cm geschilde gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • 10 gram verse koriander of peterselie

Instructies
 

  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen.
  • Schil de zoete aardappels en de wortels en snijd in grove stukken.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper grof.
  • Snijd het rode pepertje door midden en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgen in reepjes.
  • Schil de gember en snijd in dunne plakjes.
  • Verdeel de ingrediënten over twee vacuüm- of hersluitbare diepvries zakken. Probeer de ingrediënten in één redelijk dunne laag te houden, zodat alles gelijkmatig kan garen.
  • Verdeel als laatste de kokosmelk en de groentebouillon over de zakken. Pas op dat het er niet allemaal weer uitloopt, dus vraag zo nodig even iemand om de zakken voor je vast te houden als je ze vult.
  • Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Let wel op dat de vaccumeermachine hoger staat dan de zak met ingrediënten, omdat je met vloeibare ingrediënten werkt. Anders loopt alles er gelijk weer uit.
  • Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet.
  • Stel de timer in op 1 uur.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en hak de koriander of peterselie fijn.
  • Zet een koekenpan met één eetlepel zonnebloemolie op redelijk hoog vuur en bak de champignons in 7 - 10 minuten gaar. Schud of schep ze regelmatig om en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal na één uur de zakken uit het waterbad en giet de inhoud ervan in een blender. Maal de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de soep van zoete aardappel, wortel en kokos met de gebakken champignons en de koriander of peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!