Ga terug
+ servings
Deze salade geroosterde groene asperges met spinazie is prachtig groen en knalt van je bord. Een heerlijke combinatie van asperges geroosterd met citroenschil, spinazie, ei, pijnboompitten en zachte burrata.

Salade geroosterde groene asperges en spinazie

Anna Kaptein
Deze salade geroosterde groene asperges met spinazie is prachtig groen en knalt van je bord. Een heerlijke combinatie van asperges geroosterd met citroenschil, spinazie, ei, pijnboompitten en zachte burrata.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram baby spinazie
  • 3 stuks eieren
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 stuk biologische citroen
  • 1 bol burrata
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel crème de balsamico
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de groene asperges, schil een heel klein beetje de hardere onderkanten van de groene asperges indien nodig en snijd de onderkanten af.
  • Verdeel de groene asperges over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Was de citroen en maak droog. Rasp de citroenschil met een fijne rasp en verdeel het citroenrasp over de groene asperges.
  • Besprenkel de groene asperges met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
  • Rooster de groene asperges in 20 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de eieren in 8 minuten (als ze uit de koelkast komen) zacht.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Pak een grote salade schaal.
  • Verdeel de spinazie over de schaal.
  • Leg daarna voorzichtig de geroosterde groene asperges hier overheen.
  • Snijd de eieren in halve maantjes en verdeel over de salade.
  • Leg de bol burrata in het midden van de salade en scheur een beetje open.
  • Besprenkel de laatste eetlepel olijfolie en de crème de balsamico over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes.
  • Serveer de salade met groene asperges en spinazie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!