Was de sperziebonen, verwijder de punten en snijd ze in drieën.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en was goed.
Zet een ruime pan met water en een snufje zout op en blancheer de boontje en de broccoli na elkaar in 3 a 4 minuten.
Snijd de prei in ringen en was goed.
Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en laat warm worden.
Schil en snijd de knoflook in plakjes.
Doe de knoflook, de za'atar, de chilivlokken en de prei in de koekenpan en voeg 1 klein glaasje water toe en stoof 10 minuten terwijl je regelmatig even roert.
Kluts de eieren in een maatbeker met een scheutje melk en een vork los. Voeg ook de geraspte kaas toe. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de sperziebonen, de broccoli en de gestoofde prei over de ovenschaal.
Giet het ei mengsel over de groenten heen.
Bak de frittata met groene groenten in 25 minuten in de oven gaar totdat het ei net gestold is.
Bestrooi met de alfalfa kiemen en serveer.