Ga terug
+ servings
Salade van sous vide gegaarde bieten met snijbiet en geitenkaas. Een heerlijk vegetarisch en gezond recept met bieten uit de sous vide.

Salade van sous vide gegaarde bieten met snijbiet en geitenkaas

Anna Kaptein
Deze vegetarische salade van bieten, snijbiet en geitenkaas is een recept met sous vide gegaarde bieten. Dit zorgt voor een heerlijke smaak en textuur.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Sous vide
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram bieten
  • 2 eetlepels dragon azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels fijn geraspte gember
  • 100 gram harde oude geitenkaas
  • 50 gram pompoenpitten.

Instructies
 

  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 84 graden.
  • Schil de bieten. Snijd ze in kwarten en de kwarten uiteindelijk in achten zodat je mooie maanvormige partjes hebt. Zorg dat ze allemaal ongeveer even dik zijn.
  • Maak van de dragon azijn, de olijfolie, de honing en de fijn geraspte gember een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de bieten in de vacuüm zak of hersluitbare diepvrieszak. Probeer de bieten in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Als ze dan niet allemaal in de zak passen verdeel je ze over twee zakken.
  • Vervolgens trek je alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. As je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij de vacuümzak hoeft dit niet.
  • Haal na 2,5 uur voorzichtig de zak eruit. Pas op want deze is erg heet! Knijp voorzichtig in de bieten of te checken of ze de juiste garing hebben.
  • Laat de bietjes in de zak op kamertemperatuur afkoelen. Je kunt ze koud of half warm gebruiken, afhankelijk wat je lekker vind.
  • Was de snijbiet en snijd in dunne repen. Verdeel over een grote half diepe sla schaal.
  • Haal de bietjes voorzichtig uit de zak en verdeel over de snijbiet. Vang het kookvocht en de marinade van de bieten op.
  • Schaaf of rasp de kaas in grove krullen en verdeel over de bieten.
  • Rooster de pijnboompitten en strooi over de salade.
  • Breng de marinade die je opgevangen hebt op smaak met zout en peper en druppel over de salade, al naar gelang hoeveel je lekker vind.
  • Druppel ook wat olijfolie over de salade en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!