Ga terug
–+ servings
Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten, groenten, recept, biologisch, vegetarisch, gezond

Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten

Anna Kaptein
Deze heerlijke gezonde bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten is geheel vegetarisch. Een ideale en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks eieren
  • 1 stuk Bloemkool
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk grote ui
  • 350 gram kikkererwten
  • 3 stuks zoete aardappels
  • 2 eetlepels milde indiase curry pasta
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 200 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappels en snijd in schijfjes of blokjes, net wat je lekker vind.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze goed.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Kook de eieren net niet helemaal hard.
  • Rooster de geschaafde amandelen.
  • Verwarm in de wok een eetlepel olijfolie. Bak de ui en de knoflook in 2 minuten.
  • Voeg de 2 eetlepels curry toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe.
  • Doe de zoete aardappel en bloemkool erbij en laat 20 minuten stoven.
  • Pel de eieren.
  • Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte kikkererwten en de eieren toe en laat deze nog 2 minuten mee garen.
  • Breng indien gewenst nog wat op smaak met zout of peper.
  • Garneer de bloemkool curry met zoete aardappel op het bord met het amandelschaafsel.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!