Ga terug
–+ servings
Heerlijke zoetzure en knapperige ingelegde meiraap. Een snel recept zodat je binnen een half uur ingelegde meiraap kunt eten.

Ingelegde meiraap

Anna Kaptein
Heerlijke zoetzure en knapperige ingelegde meiraap. Een snel recept zodat je binnen een half uur je ingelegde meiraap kunt eten of gebruiken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Inmaken
Porties 4 kleine meirapen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kleine meirapen
  • 250 ml water
  • 150 ml azijn
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 stuk laurierblad

Instructies
 

  • Schil de meirapen. Snijd daarna de meirapen in dunne plakjes. Doe dit het liefste met een mandoline of keukenmachine zodat ze mooi gelijkmatig worden. Heb je dit niet gebruik dan een heel scherp mes.
  • Doe het water, de azijn, de suiker, de peperkorrels en het mosterdzaad in een steelpannetje en zet op het vuur.
  • Laat langzaam warm worden en roer af en toe tot de suiker gesmolten is.
  • Zet het vuur uit als het bijna kookt.
  • Doe de plakjes meiraap in het vocht en laat ze minimaal 25 minuten hierin staan.
  • Daarna is de ingelegde meiraap klaar voor gebruik. Wil je het gedeeltelijk bewaren? Dat kan in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!