Ga terug
+ servings
Hartige taart met pastinaak en snijbiet is een heerlijk vegetarische hoofdgerecht vol met seizoensgroenten en aangevuld met een heerlijke pittige kaas.

Hartige taart met pastinaak en snijbiet

Anna Kaptein
Hartige taart met pastinaak en snijbiet is een heerlijk vegetarische hoofdgerecht vol met seizoensgroenten en aangevuld met een heerlijke pittige kaas.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pastinaak
  • 150 gram snijbiet
  • 75 gram comté kaas of gruyere
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • 75 ml slagroom
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 8 stuks cherry tomaatjes
  • 3 stuks eieren
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snufje chilivlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Verdeel de blokjes pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en rooster de pastinaak 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en laat de oven op 200 graden aanstaan.
  • Was ondertussen de snijbiet en snij in dunne repen.
  • Zet de wok met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de olie warm is de fijngesneden knoflook, de gerookte paprikapoeder en chilivlokken toe.
  • Voeg daarna gelijk ook de snijbiet toe en roerbak deze 3 - 4 minuutjes. Breng op smaak met wat zout en peper. Haal daarna gelijk uit de wok en laat uitlekken en afkoelen.
  • Rasp de kaas en halveer de cherry tomaatjes.
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de slagroom en de geraspte kaas toe en meng goed door elkaar.
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Vet een hartige taart vorm in en bekleed met het bladerdeeg.
  • Verdeel de geroosterde pastinaak blokjes en de snijbiet over de bodem van de vorm.
  • Giet vervolgens het kaas en ei mengsel hierover heen.
  • Verdeel als laatste de cherry tomaatjes over de hartige taart met de snijkant naar boven. Let op dat je ze niet te ver in het ei mengsel duwt, het ziet er leuk uit als je de tomaatjes goed ziet.
  • Bak de hartige taart met pastinaak en snijbiet in 25 - 30 minuten in de oven goudbruin en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!