Ga terug
+ servings
Heerlijke warme en knapperige vegetarische nachos uit de oven met guacomole. Met gesmolten kaas, zoetzure ingelegde rode ui en pittige jalapeno's. Een lekker vegetarisch borrel recept.

Vegetarische nachos uit de oven met guacomole

Anna Kaptein
Heerlijke warme en knapperige vegetarische nachos uit de oven met guacomole. Met gesmolten kaas, zoetzure ingelegde rode ui en pittige jalapeno's. Een lekker vegetarisch borrel recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de nachos

  • 300 gram cheese nachos
  • 200 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 eetlepels ringetjes jalapenos meer of minder naar smaak
  • 20 ringen ingemaakte rode ui meer of minder naar smaak

Voor de guacomole

  • 2 stuks eetrijpe avocado's
  • 1 stuk tomaat
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • zout
  • 5 gram verse koriander of peterselie wat je lekker vind

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de helft van de cheese nachos over een ruime ovenschaal.
  • Strooi de helft van de geraspte kaas over de nachos.
  • Verdeel de rest van de cheese nachos over de ovenschaal.
  • Bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet de nachos gedurende 15 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Maak ondertussen de guacomole door de ingrediënten voor de guacomole in de keukenmachine te doen en te pureren tot een guacomole. Doe dit kort voor een guacomole met stukjes en iets langer voor een fijne guacomole.
  • Haal de nachos met de gesmolten kaas uit de oven.
  • Verdeel de guacomole over de nachos.
  • Top daarna de nachos af met de ingemaakte uien ringen en met jalapenos naar smaak.
  • Hak de koriander of peterselie grof en verdeel als laatste over de vegetarische nachos uit de oven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!