Salade met raapstelen
Anna Kaptein
Een lichte groene salade met raapstelen, zoete puntpaprika pijnboompitjes en tuinkers. Een heerlijke voorjaarsalade als bijgerecht bij de BBQ of het avondeten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
170 gram raapstelen 1 stuk grote puntpaprika 3 eetlepels pijnboompitten 1/2 bakje tuinkers 1 eetlepels yoghurt 1 eetlepels mayonaise 1 theelepel mosterd 1 eetlepel augurkenvocht
Was de raapstelen goed en snijd ze daarna in drieën.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Was de puntpaprika en snij in ringen. Verwijder voorzichtig de zaden en de draden uit de ringen.
Maak van de yoghurt, de mayonaise en de mosterd een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
Meng de raapstelen en de paprika met de dressing (naar smaak) en verdeel over een salade schaal.
Bestrooi met de pijnboompitjes en knip het tuinkers af en verdeel ook over de salade met raapstelen.