Ga terug
–+ servings
Weet je niet wat je van raapstelen moet maken en vind je het een moeilijke groente? Probeer dan eens deze super simpele en smaakvolle vegetarische pasta, of eigenlijk spaghetti met raapstelen. Een gezond en snel hoofdgerecht.

Pasta met raapstelen

Anna Kaptein
Weet je niet wat je van raapstelen moet maken en vind je het een moeilijke groente? Probeer dan eens deze super simpele en smaakvolle vegetarische pasta, of eigenlijk spaghetti met raapstelen. Een gezond en snel hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram raapstelen
  • 300 gram spaghetti of andere pasta
  • 150 ml slagroom
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Was de raapstelen goed en snijd daarna grof.
  • Snipper de ui, het pepertje en de knoflook.
  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Verwarm de olijfolie in de wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en fruit kort aan.
  • Voeg vervolgens de raapstelen toe en roerbak 2 a 3 minuten mee.
  • Voeg als laatste de slagroom toe en roerbak alles nog 1 minuut.
  • Zet het vuur laag en voeg de spaghetti of andere pasta toe.
  • Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met raapstelen met de geroosterde pijnboompitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!