Ga terug
–+ servings
Een heerlijke en makkelijke bonenstoof met rode kidneybonen, boerenkool en een zachtgekookt eitje. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht.

Bonenstoof met boerenkool

Anna Kaptein
Een heerlijke en makkelijke bonenstoof met rode kidneybonen, boerenkool en een zachtgekookt eitje. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram rode kidneybonen
  • 200 gram fijn gesneden boerenkool
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 - 4 stuks eieren
  • 2 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructies
 

  • Laat de kidneybonen minimaal 12 uur van te voren weken in ruim water. Als je kidneybonen uit blik of pot gebruikt hoeft dit niet.
  • Kook daarna de kidneybonen in ruim water (ze nemen veel vocht op) gaar. Als je kidneybonen uit blik of pot gebruikt hoeft dit niet.
  • Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie op het vuur.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Voeg de ui samen met de komijn en de chilivlokken toe en fruit een paar minuten aan. Voeg daarna ook de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
  • Doe de tomatenblokjes ook in de wok en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en voeg de boerenkool toe. Laat de boerenkool 20 minuten in het tomatenmengsel stoven. Voeg zo nodig een beetje water toe.
  • Kook de eieren tot ze nog net zacht zijn.
  • Breng het boerenkool tomatenmengsel op smaak met zout en peper en voeg de kidneybonen toe.
  • Laat het geheel weer goed warm worden en serveer met de zachte geitenkaas in stukjes erover heen gebrokkeld en het zachte eitje.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!