Ga terug
–+ servings
Hoe maak ik mango in? Mango chutney is hiervoor een heerlijke manier! Zoet en pittig tegelijkertijd en lekker bij een kaasplankje of curry's en soepen.

Hoe maak ik mango in? Mango chutney

Anna Kaptein
Hoe maak ik mango in? Mango chutney is hiervoor een heerlijke manier! Zoet en pittig tegelijkertijd en lekker bij een kaasplankje of curry's en soepen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Inmaken
Porties 1 pot

Ingrediënten
  

  • 1 stuk mango
  • 75 gram ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 gram suiker
  • 1 stuk kruidnagel
  • cayennepeper naar smaak
  • 10 ml citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd in stukjes. (pit bewaren)
  • Snipper de ui en knoflook heel fijn.
  • Kook de mango stukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe.
  • Verwijder de mango pit.
  • Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 minuten.
  • Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en het zout.
  • Kook nog 10 minuten tot jam dikte in.
  • Doe het geheel in een schone, liefst uitgekookte pot. Sluit af met de deksel en zet direct op zijn kop.
  • Laat de mango chutney zo afkoelen alvorens je hem weer rechtop zet.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!