Ga terug
–+ servings
Pompoen en aardappel pommes duchesse. Een heerlijk en feestelijk bijgerecht met groenten en aardappel in een. Een ideaal recept voor bij het kerst diner.

Pompoen en aardappel pommes duchesse

Anna Kaptein
Pompoen en aardappel pommes duchesse. Een heerlijk en feestelijk bijgerecht met groenten en aardappel in een. Een ideaal recept voor bij het kerst diner.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 550 gram kruimige aardappelen
  • 450 gram schoongemaakte pompoen schil mag je eraan laten, is ongeveer 1 kleine pompoen
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 50 gram roomboter
  • 1 stuk heel ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Was de pompoen goed. Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de stukken pompoen erover. Besprenkel de pompoen met de olijfolie. Strooi de gemalen gember en peper en zout naar smaak over de pompoen en rooster de pompoen 25 minuten in de oven tot hij mooi zacht is.
  • Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook met een snuf zout in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Voeg de geroosterde pompoen en de gekookte aardappels bij elkaar en pureer in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de boter en het ei toe en meng goed door elkaar tot een gladde massa. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout en eventueel de Parmezaanse kaas.
  • Bekleed de bakplaat met een nieuw vel bakpapier.
  • Vul een spuitzak met grove kartelmond met de pompoen aardappel puree. Vul niet helemaal tot bovenaan want je hand moet er nog omheen kunnen om de rozetten te spuiten.
  • Spuit mooie rozetten op het bakpapier van ongeveer 5 cm doorsnede. Als een rozet mislukt doe je de puree terug in de spuitzak en doe je het overnieuw.
  • Bak in 20-25 minuten de pompoen pommes duchesse rozetten af en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!