Schil de stoofperen maar laat het steeltje er wel aan zitten.
Was de sinaasappelen goed en schil 10 reepjes sinaasappel van de schil af met een zesteur of grove rasp.
Zet de stoofperen rechtop in een pan waarin ze precies naast elkaar in passen.
Voeg de kruidnagels, de sinaasappel reepjes, de suiker en de witte wijn toe en breng aan de kook.
Laat de stoofperen op laag vuur 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Zorg dat de stoofperen steeds onder blijven staan, voeg zo nodig nog een beetje extra witte wijn toe.
Haal de stoofperen uit het kookvocht en laat ze helemaal afkoelen.
Laat de chocolade au bain marie langzaam smelten.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof met een scherp mes.
Dip de stoofpeertjes voorzichtig in de gesmolten chocolade. Laat een witte streep bovenaan de stoofpeertjes nog zichtbaar.
Bedek vervolgens de onderste laag van de chocolade met de gehakte pecannoten, als zijnde een paneerlaagje.
Serveer de witte stoofperen met chocolade en pecannoten op mooie dessert bordjes.