Ga terug
+ servings
Suikervrije en gezonde havermoutkoekjes met cranberry's die je zonder schuldgevoel kunt bakken én eten. Deze koekjes zijn daarnaast ook super makkelijk om te maken en erg voedzaam. Met havermout, vijgen, kokos en cranberry's.

Havermoutkoekjes met cranberry's

Anna Kaptein
Suikervrije en gezonde havermoutkoekjes met cranberry's die je zonder schuldgevoel kunt bakken én eten. Deze koekjes zijn daarnaast ook super makkelijk om te maken en erg voedzaam. Met havermout, vijgen, kokos en cranberry's.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 42 minuten
Gang Bakken
Porties 16 koekjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram havermout
  • 100 gram biologische roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • 5 stuks gedroogde vijgen
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd de vijgen heel fijn.
  • Meng in een kom of in de keukenmachine de havermout, boter en agavesiroop. Wanneer de boter nog iets te hard is, laat hem een beetje smelten.
  • Voeg de cranberry's, vijgenstukjes, kokos en snufje zout toe.
  • Maak er stevige balletjes van en druk ze voorzichtig een beetje plat op een bakplaat met bakpapier. Als je graag wat nettere koekjes wilt, gebruik dan een ronde koekvorm, vul deze met het deeg en druk goed aan.
  • Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Zet de oven iets lager wanneer ze te hard gaan.
  • Laat de havermoutkoekjes met cranberry's helemaal afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Havermoutkoekjes zijn erg kwetsbaar en kruimelig.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!